Tavastia 3 Days

Hausjärvi-Riihimäki, 17.-19.5.2019

Säännöt

Kilpailuasut
-Kilpailijan on käytettävä seuransa/joukkueensa virallista edustusasua kilpailun aikana.
-Osanottajien on käytettävä hyväksyttyä jäykkärakenteista kypärää.

Kilpailunumerot

-Kilpailussa on käytössä kaksi numeroa, jotka kiinnitetään kortteliajossa ja aika-ajossa oikeaan kylkeen. Yhteislähtöetapeilla numerot kiinnitetään vasempaan kylkeen.
-Kilpailunumeroita ei saa taittaa tai turmella. Numerot palautetaan kilpailutoimistoon heti kilpailun jälkeen sunnuntaina.
-Kadonneista tai vahingoittuneista numeroista peritään 30 €/kpl.
-Kilpailunumeron pitää olla näkyvissä myös käytettäessä tuuliliiviä tai sadetakkia.
-Alla malliesimerkki

numerolappukiinnitys oikein

Lähtö ja maalikuittaus
-Kilpailijoiden pitää olla lähtöpaikalla vähintään 15 minuuttia ennen lähtöä.
-Lähtökuittaus tehdään nimenhuudolla lähtöalueella.
-Maaliintulokuittausta ei ole.

Ajanottotunnistin

Ajanottotunnistin kiinnitetään ohjeiden mukaisesti etuhaarukkaan. Ajanottosiru on palautettava numeroiden yhteydessä. Hävitetystä tai palauttamattomasta sirusta joutuu korvaamaan 80€.

Hyvityssekunnit
Jokaisen LÄHDÖN (sarjasta riippumatta) 3 nopeinta saa hyvityssekunnit yhteislähtöisillä etapeilla alla olevalla kaavalla:

Perjantai ja Sunnuntai
1. 10 sekuntia
2. 6 sekuntia
3. 4 sekuntia

Lauantai:

1. 6 sekuntia
2. 4 sekuntia
3. 2 sekuntia

Kierroksella kiinni ajetut / pois liputetut
Pois liputettu kilpailija saa jatkaa etappikilpailussa. Tuomaristo määrittää lisäajan / aikasakon.

Keskeyttäminen
Mikäli keskeyttänyt tai etappeja väliin jättänyt kilpailija haluaa jatkaa kilpailussa, ei hän kilpaile enää kokonaiskilpailussa.

Kilpailijoiden huolto

Perjantain etapilla ei sallita huoltoautoja reitillä. Välinerikon sattuessa kilpailijalla on oikeus neutraalikierrokseen. Luvan neutraalikierrokseen antaa tuomari.

Huoltoautot
Kaikkien, jotka haluavat huoltoauton kilpailuun on osallistuttava joukkueenjohtajien kokoukseen, jossa kerrotaan tarkemmin erityismääräyksistä ja/tai muutoksista ohjeisiin. Huoltoautojen järjetys määräytyy kokonaiskilpailun tilanteen mukaan. Huoltoautojen joukkueenjohtajilla ja mekaanikoilla pitää olla vähintään huoltajakortti. Huoltoautot ryhmittyvät numerojärjestykseen ennen lähtöä.

HUOM!!! Huoltoauton suurin korkeus saa olla 166 cm, korkeammat huoltoautot sijoitetaan kolonnan viimeisiksi. Jos huoltoauton kuljettaja ei noudata kilpailun sääntöjä ja määräyksiä tai tieliikennelakia, voidaan hänet poistaa kilpailun huollosta. Huoltoauto ei saa ohittaa tuomariautoa ilman tuomarin lupaa. Juomahuolto hoidetaan tuomariauton takana.
Kaikki liikenne huoltoautokolonnassa on ilmoitettava radioilla, sillä reitti on kapea ja mutkainen.
Kun ilmoitukset tehdään radiolla; kaikki kolonnassa tietävät varautua muutoksiin ja väistää takaa tulevia. Kaikki muu keskustelu kilpailukanavalla on kielletty.
Liikkuvasta autosta kiinnipitäminen ei ole sallittu missään olosuhteissa.
Huoltoautojen numerot saa kilpailutoimistosta joukkueenjohtajien kokouksessa.

Huoltoautojen järjestys maantie-etapeilla määräytyy etappikilpailun tilanteen mukaan. Perjantain kortteliajossa ei sallita huoltoautoja, mutta neutraalikierros annetaan hyväksytyssä välinerikossa.

Ravintohuolto on sallittu maalialueen läheisyydessä olevalla huoltoalueella.

Välinehuolto
Välinehuollon tulee tapahtua aina pientareella tai tien oikeassa reunassa.

Palkinnot ja palkintojenjako
Kilpailujen palkintojenjakoon on osallistuttava seuran virallisessa asussa. Kilpailussa palkitaan yhteiskilpailun 3 parasta. Myös lähtöjen etappivoittajat palkitaan. Elite-luokkien (sis. M18 ja N18) 3 parasta yhteistuloksissa palkitaan rahapalkinnoin 150, 100, 50 €. Palkintojenjako on sunnuntaina.

Vakuutukset ja vahingot
Järjestäjän vakuutusturva
Suomen Pyöräily ry:n ja Vahinkovakuutusosakeyhtiö OP- Vakuutuksen sopima urheilun Tuplaturvavakuutus on voimassa 1.1. – 31.12.2019 ja se kattaa Suomen Pyöräily ry:n jäsenseurojen toiminnanvastuuvakuutuksen sekä vapaaehtoistyöntekijöiden tapaturmavakuutukset.

Vapaaehtoistyöntekijöiden tapaturmavakuutus
Vapaaehtoistyöntekijöiden tapaturmavakuutus korvaa seuroissa vapaaehtoistyötä tekeville sattuvia
tapaturmia. Vapaaehtoistyöntekijän ei tarvitse olla seuran jäsen, vakuutus on silti voimassa. Tapaturma voi sattua esimerkiksi talkoissa, valmennus-, koulutustapahtumissa ja kilpailujen järjestelytehtävissä.
Myös matkalla vapaaehtoistyöhön sattuneet tapaturmat kuuluvat vakuutuksen piiriin. Vakuutuksesta ei korvata tapaturmaa, jos se on sattunut kilpaurheilussa tai sen harjoittelussa. Tapaturmavakuutuksessa on vakuutettuna alle 75-vuotiaat. Tapaturma vakuutuksen numero on 16-550-119-2.

Toiminnanvastuuvakuutus
Toiminnanvastuuvakuutus korvaa seuran kolmannelle osapuolelle aiheuttamat henkilö- ja esinevahingot, joista vakuutettu on korvausvastuussa. Vakuutus korvaa niin työsuhteisen kuin vakuutetun toimeksiannosta vapaaehtoistyötä tekevän aiheuttamat vahingot. Vakuutus kattaa myös järjestäjän vastuun esimerkiksi leireillä ja kilpailuissa. Vastuuvahingon numero on 16-549-997-7.
Suomen Pyöräily ry on maksanut vakuutuksen jäsenseurojensa puolesta. Hyvinkään Pyöräilijät ry on Suomen Pyöräily ry:n jäsenseura.

Kilpailijan vakuutusturva
Kilpailulisenssin haltija vastaa vakuutusturvastaan ja on yksin vastuussa aiheuttamastaan onnettomuudesta ja seuraamuksista. Lisenssin haltija on vastuussa myös kolmannelle osapuolelle aiheuttamistaan seuraamuksista. (Sääntökohta 1.1.006N)