EVOC MTB, XCM SM

Rajamäki, Sunnuntai 30.8.2020

Info

Team EVOC Finlandilla on ilo toivottaa kaikki maastopyöräilyn ystävät tervetulleiksi sunnuntai 30.8.2020 järjestettävään EVOC MTB -pyöräilytapahtumaan ja samassa yhteydessä ajettavaan maastopyörämarathonin SM-kilpailuun sunnuntaina 30.8.2020. SM-lähtöihin vaaditaan lisenssi, kaikki muut sarjat lisenssivapaita.
Järjestämme tapahtuman tänä vuonna Seitsemän veljeksen 150v. juhlavuoden kunniaksi. Tapahtuma on lisenssivapaa ja soveltuu kaiken ikäisille ja tasoisille harrastajille.
Lisäksi tänä vuonna on mahdollisuus kisata samalla marathonin Suomen Mestaruudesta.

REITTI
Suomalaisen kirjallisuuden merkkiteoksen Seitsemän veljeksen julkaisemisesta tulee tänä vuonna kuluneeksi 150 vuotta. Oiva tapa juhlistaa tätä on osallistua tapahtumaan, jonka reitistä merkittävä osa kulkee Jukolan veljesten jäljissä upeaa Seitsemän veljeksen vaellusreittiä.
Reitti on muutamia lisäpolkuja lukuun ottamatta lähes identtinen aiempien vuosien kehuja keränneen reitin kanssa ja soveltuukin mainiosti niin vasta harrastustaan aloitteleville pyöräilijöille ja kaikentyyppisille maastopyörille. Tiedossa on ihka oikeaa maastoajoa Rajamäen parhailla poluilla. Reitin korkeuseroilla ei juurikaan juhlita, mutta salamannopeat hiekkatiepätkät, kivikkojumpat sekä käärmeen lailla kiemurtelevat kangaspolut pitävät huolen siitä, että jokaisella on hymy herkässä päivän lopuksi.
Huom. Vaikka tapahtuman kärki ajaakin kilpaa pisteitä metsästäen, niin tapahtuma ja reitti soveltuvat mainiosti myös vasta harrastustaan aloitteleville pyöräilijöille ja reitti on ajettavissa kaikentyyppisillä maastopyörillä. Mukaan voi siis lähteä nauttimaan vain mukavasta ja hyvin merkitystä reitistä, sekä huoltopisteiden tarjonnasta ja kilpailun jälkeisestä lounaasta ja uimahallin palveluista.

MTB 30km kierros:

Alku on pääosin ulkoilureittiä ja helppoa/nopeaa polkua Käpylän nummella. Herusissa muutama lyhyt ja hyvin ajettava teknisempi osuus.
Puolen välin hujakoilla poiketaan Kattopeitteentielle ja samalla käännetään keula takaisin kohti Rajamäkeä. Lyhyen asfalttiosuuden jälkeen nousu Herusten ulkoilureiteille, hiekkamontun kautta takaisin Käpylän nummelle ja nopeiden polkujen kautta kohti maalia, tai uutta kierrosta.

MTB Minimaraton 10km:
Pääosin ulkoilureittiä ja helppoa/nopeaa polkua. Minimaratonilla 10km ja 2km saa olla huoltaja mukana.

MTB Minimaraton 2km:
Perheen pienimpien reitti koostuu viidestä noin 400m mittaisesta kierroksesta. Kierros on sijoitettu tapahtuma-alueelle ja koostuu hyväpintaisesta ulkoilureitistä, nurmikko-osuuksista ja muutamasta hieman teknisemmästä kohdasta. Vanhemman/huoltajan on helppo seurata reittiä kilpailukeskuksesta käsin / halutessaan juosta rinnalla mukana. Tämä reitti ei vaadi maastopyörää, vaan soveltuu kaikenlaisille pyörille.

SARJAT
SM Marathon
90 km
M-Yleinen, M40
60km
N-Yleinen, M-18, M50, M60


Kunto Marathon
60 km Täysmatka
N-kunto, M-kunto

30km Puolimatka MTB
N-Yleinen, M-Yleinen, N16, M16, Fatbike, E-bike
10km Minimaraton MTB
Tytöt ja pojat, arvioitu suositeltu ikä 10-14-vuotta
2km Minimaraton MTB
Tytöt ja pojat, arvioitu suositeltu ikä 4-9-vuotta

OSALLISTUMISMAKSUT
30.6.2020 mennessä:
Hinnat: SM- ja täysmatka 40€, Puolikas 30€, Minimaraton 10km 15€, Mimimaraton 2km 10€.

1.7 – 19.8.2020:
Hinnat: SM- ja täysmatka 50€, Puolikas 40€,Minimaraton 10km 15€, Mimimaraton 2km 10€.
Ilmoittautuminen SM-sarjoihin päättyy!

20.8.2020 jälkeen: Jälki-ilmoittautuminen kuntosarjoihin on mahdollista paikanpäällä kisapaikalla:
Hinnat: täysmatka 60€, Puolikas 50€, Minimaraton 10km 20€, Mimimaraton 2km 10€.

Osallistumismaksu sisältää; huollot/energiaa reitillä, keittolounaan maalissa, sisäänpääsyn Rajamäen uimahalliin ja tietysti loistavan iltapäivän hienolla reitillä.
Minimaratonilla mitalit maaliintulijoille.

ILMOITTAUTUMINEN
Lisätiedot ilmoittautumisesta: http://hypykisat.fi/evocmtb2020/ilmoittautuminen/

TAPAHTUMAKESKUS
Rajamäen uimahalli
Kuntolanpolku 1
05200 RAJAMÄKI
Pysäköinti opastettu Rajamäentieltä.

Rajamäen uimahallin www-sivut

PUKUHUONEET/ PESEYTYMINEN
Pukuhuoneet aukeavat klo 09.00. Peseytyminen, saunominen ja uinti osallistujille maksutta.

AIKATAULU:
Tarkentuu myöhemmin

MAJOITUS
Kiljavanranta
Scandic Hyvinkää

LÄHTÖ JA MAALI
Lähtö ja maali sijaitsee Rajamäen uimahallin alueella.

HUOLTOPISTEET
Reitillä on järjestäjien huoltopisteitä, joissa tarjolla tapahtuman virallista urheilujuomaa SIS, vettä, suolakurkkuja, banaania ja rusinoita.

ENSIAPU
Vakavissa tilanteissa tai tilanteessa jonka vakavuutta ei itse osaa arvioida, tulee soittaa aina ensisijaisesti yleiseen hätänumeroon 112. Pienissä haavereissa palvelee tapahtuman EA-huolto, jonka puhelinnumerot löydät numeroiden yhteydessä jaettavasta kilpailuohjeesta.

RUOKAILU
Osallistujille tarjoillaan keittolounas ajon jälkeen lähtöalueen vieressä. Lisäksi uimahallin kahvila on avoinna kilpailun ajan ja tapahtuma-alueella on tarjolla myös muita ruokailumahdollisuuksia lisämaksusta.

PALKINNOT
-Naisten ja Miesten 60km viisi parasta ja muiden sarjojen kolme parasta (mikäli kyseisessä sarjassa on ollut 21pv ennen tapahtumaa vähintään 3 ilmoittautunutta)
-Kaikki Minimaratonille (2km ja 10km) osallistuneet

SÄÄNNÖT:
Kilpailijan vakuutusturva:

Tapahtuma on lisenssivapaa ja jokainen kilpailija vastaa itse omasta vakuutusturvastaan. (Poikkeuksena SM-luokat joihin vaaditaan voimassaoleva lisenssi)

(SPU:n lisenssin haltija vastaa vakuutusturvastaan ja on yksin vastuussa aiheuttamastaan onnettomuudesta ja seuraamuksista. Lisenssin haltija on vastuussa myöskolmannelle osapuolelle aiheuttamistaan seuraamuksista. Sääntökohta 1.1.006N)

Kilpailunumerot:
Numerot kerätään maalissa pois, kadonneista tai vahingoittuneista numeroista peritään 30 €/kpl.
Maastossa on käytössä yksi etunumero, mikä kiinnitetään nippusiteillä pyörän ohjaustangon eteen.

Varusteet:
Tapahtumaan osallistuvilta vaaditaan polkupyöräkypärän käyttöä.

Lähtö ja maali:
Lähtö ja maali sijaitsee Rajamäen uimahallin välittömässä läheisyydessä.

Keskeyttäminen:
Mikäli osallistuja keskeyttää, tulee hänen ilmoittautua maalialueella.

Vastuu:
Osallistujia ei ole vakuutettu järjestäjän toimesta ja osanottajat liikkuvat tapahtumassa omalla vastuullaan. Tapahtumassamme on kypäräpakko.

Osallistumisen peruuttaminen:
Sairastapauksessa osallistumismaksu siirretään lääkärintodistusta vastaan seuraavan vuoden tapahtumaan.

Järjestäjän vakuutusturva
Suomen Pyöräilyunionin ja Vahinkovakuutusosakeyhtiö Pohjolan sopima urheilun Tuplaturvavakuutus on voimassa vuoden 2020 ja se kattaa pyöräilyunionin jäsenseurojen toiminnanvastuuvakuutuksen sekä vapaaehtoistyöntekijöiden tapaturmavakuutukset.

Vapaaehtoistyöntekijöiden tapaturmavakuutus:
Vapaaehtoistyöntekijöiden tapaturmavakuutus korvaa seuroissa vapaaehtoistyötä tekeville sattuvia
tapaturmia. Vapaaehtoistyöntekijän ei tarvitse olla seuran jäsen, vakuutus on silti voimassa. Tapaturma voi sattua esimerkiksi talkoissa, valmennus-, koulutustapahtumissa ja kilpailujen järjestelytehtävissä.
Myös matkalla ”vapaaehtoistyöhön” sattuneet tapaturmat kuuluvat vakuutuksen piiriin. Vakuutuksesta ei korvata tapaturmaa, jos se on sattunut kilpaurheilussa tai sen harjoittelussa. Tapaturmavakuutuksessa on vakuutettuna alle 75-vuotiaat.

Toiminnanvastuuvakuutus:
Toiminnanvastuuvakuutus korvaa seuran kolmannelle osapuolelle aiheuttamat henkilö- ja esinevahingot, joista vakuutettu on korvausvastuussa. Vakuutus korvaa niin työsuhteisen kuin vakuutetun toimeksiannosta vapaaehtoistyötä tekevän aiheuttamat vahingot. Vakuutus kattaa myös järjestäjän vastuun esimerkiksi leireillä ja kilpailuissa. Vastuuvahingon vahinkotunnus on 12-1050-9397-1.
Suomen Pyöräilyunioni on maksanut vakuutuksen jäsenseurojensa puolesta. Hyvinkään Pyöräilijät ry Pyöräilyunionin jäsenseura.